Корупціонери – начувайтеся: НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів

11:27, 06.09.2023
Корупціонери – начувайтеся: НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів

Спеціальний ресурс забезпечує надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах.

НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

 

Як інформує УМ, про це ідеться в повідомленні НАЗК від 6 вересня у Телеграм.

 

Спеціальний ресурс забезпечує надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах – інформація викривачів оперативно надходитиме її керівникам або уповноваженим підрозділам (особам) з питань запобігання та виявлення корупції, а також до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції (НАЗК, НАБУ, Нацполіції, органів прокуратури).

 

До порталу впродовж 180 робочих днів буде підключено понад 92 тис. організацій: спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції НАЗК, НАБУ, Офіс генпрокурора, Нацполіція, ДБР, міністерства, ОДА-ОВА, ВРУ, Кабмін, Офіс президента України, РНБО, ЦВК, КСУ, держкомпанії, місцеві ради та інші.

 

Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень (у тому числі анонімних) про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. Це зручний і простий інструмент, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації.

 

"Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Портал підкаже, як це зробити швидко і правильно", – закликали в НАЗК.

 

Портал доступний за посиланням.

 

Як повідомляла УМ, Постачання зброї сповільнене через корупцію в Україні – Науседа.