На Львівщині офіцера судитимуть за побиття солдата

10:36, 01.09.2023
На Львівщині офіцера судитимуть за побиття солдата

Офіцер Львівської області обвинувачується у побитті солдата

У Львівській області офіцер наніс солдатові тяжкі тілесні ушкодження, за що йому загрожує до 12 років буцегарні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

 

Про інцидент, що трапився наприкінці червня, на гарячу лінію ДБР повідомила сестра потерпілого. Обвинувальний акт скеровано до суду. Слідством встановлено, що офіцер побив солдата, коли побачив, що той справляє природні потреби неподалік намету. У такий спосіб він нібито хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців.

 

Працівники ДБР за сприяння відділу безпеки Держприкордонслужби у стислі терміни зібрали необхідні докази, опитали близько 50 свідків та провели слідчі експерименти.

 

Експертизою встановлено, що солдат зазнав тяжких тілесних ушкоджень - у нього діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової залози. Зараз він вже завершив лікування і повернувся на службу. Задля безпеки, згідно із законом "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві", його перевели в інший підрозділ.

 

Офіцера обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави.

 

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали чоловіка, який побив та пограбував військового уТернопільській області.  Як з'ясувало слідство, між потерпілим та підозрюваним виник конфлікт, який переріс у бійку. В момент, коли військовий знепритомнів, зловмисник відібрав у нього автомат, бронежилет та втік у невідомому напрямку.

 

Також відомо, що начальник одного з районних відділів Територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Полтавській області побив до втрати свідомості свого підлеглого. Правоохоронці оголосили йому про підозру.

 

Як повідомляла УМ, офіцеру  Збройних сил, який у червні на Львівщині наніс тілесні ушкодження солдату, навчаючи того "правил поведінки", Державне бюро розслідувань оголосило підозру.