«Бензоколонка» дала маху: у рф виник дефіцит бензину та дизпалива

14:18, 22.08.2023
«Бензоколонка» дала маху: у рф виник дефіцит бензину та дизпалива

У Росії виник дефіцит бензину та дизпалива.

Із АЗС у російських регіонах почав зникати бензин. В аграрних суб’єктах також виник дефіцит дизельного палива.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня пишуть "Ізвєстія" із посиланням на представників паливного бізнесу, передає The Moscow Times.

 

Зазначається, що нестача палива на станціях у Краснодарському краї, Астраханській та Волгоградській областях, а також у Калмикії виникла через порушення терміну доставки вантажів залізницями, розповів гендиректор ТОВ "Мосрегіонгаз" (мережа працює в анексованому Криму) Герман Колотов.

 

До речі, раніше повідомлялося про дефіцит пального й у анексованому Криму після ударів по мосту через Керченську протоку в середині липня.

 

"Минулого місяця не вистачало А-95, тепер на деяких заправках немає А-92 і дизеля", – каже Колотов. За його словами, поїзди з Центральної Росії з нафтопродуктами йдуть на кілька тижнів довше за звичайні терміни, через що утворюється дефіцит.

 

Відсутність продажу дизеля на заправках у південних регіонах РФ підтвердив президент асоціації вантажоперевізників "Грузавтотранс" Володимир Матягін. На окремих АЗС клієнтам спеціально кажуть, що колонка з паливом зламана, зазначив він.

 

Учасники ринку також кажуть про зникнення бензину на заправках у Новосибірській, Рязанській та Самарській областях.

 

За словами експертів, крім затримок перевезень залізницями, на ситуацію впливають і планові ремонти НПЗ.

 

На цьому тлі по Росії сильно зросли ціни на пальне. Так, наприклад, з травня ціни на паливо у Південному федеральному окрузі зросли на 25%. Загалом улітку оптова ціна бензину в Росії неодноразово била рекорди.

 

Як повідомляла УМ, Що буде з цінами на бензин та дизпаливо в Україні: прогнози експертів.