Парламент Німеччини підтримує запит України на передачу ракет Taurus

18:01, 20.08.2023
Парламент Німеччини підтримує запит України на передачу ракет Taurus

Україні потрібні потужні ракети Taurus.

Міністр оборони Олексій Рєзніков повідомив, що українські запити про передачу далекобійних ракет Taurus отримали позитивну реакцію з боку німецького парламенту.

 

Ці ракети мають використовуватися в контрнаступі Збройних сил України.

 

Як інформує Україна молода, про це він розповів в інтерв’ю виданню 24 Канал.

 

Зазначається, що питання про схвалення постачання вищезазначених ракет вирішать вже уряд у Берліні, а ключовим аргументом є наявність у ЗСУ аналогів німецьких боєголовок Storm Shadow та SCALP.

 

“Річ у тому, щоб ми не говорили про окупантів, але вони навчаються. У липні 2022 року ми мали можливість застосовувати MLRS, до яких відноситься і HIMARS, і М270 і т.д., на відстань 80 кілометрів, вражаючи логістичні ланцюжки, склади боєприпасів, амуніції, палива та найголовніше – командні пункти ворога”, – заявив він.

 

За словами Резнікова, Генштаб вивчив наявність арсеналу союзницьких держав і почали працювати над отриманням ATACMS, Taurus, Storm Shadow, Scalp. Вже за фактом є позитивні рішення від британської та французької сторони, а зараз тривають перемовини з американською та німецькою стороною.

 

“Ситуація, що передача Taurus нібито залежить від ATACMS, нагадує як було з танковою коаліцією. Чи таким чином ми можемо отримати і американські, і німецькі далекобійні ракети? Я не хотів би коментувати, про що між собою спілкуються колеги з Берліна і Вашингтона, але коли була дискусія про танки, тож для ухвалення рішення німецьким урядом було важливо, щоб їхні танки не були першими на полі бою в Україні проти Росії”, – підсумував міністр.

 

Як повідомляла УМ, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі ще не визначився з питанням постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.