Росіяни будують нову лінію оборони біля Маріуполя і підриваються на власних мінах на Херсонщині

10:25, 18.08.2023
Росіяни будують нову лінію оборони біля Маріуполя і підриваються на власних мінах на Херсонщині

В очікуванні штурмових дій ЗСУ поблимзу Маріуполя окупанти риють нові окопи.

Копати нову лінію окопів російські окупанти терміново почали у тимчасово окупованому Нікольському поблизу Маріуполя.

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня заявив радник мера Петро Андрющенко.

 

"Це почалося після першої інформації про відхід РФ за кілька днів до того, як наш Генштаб офіційно заявив, що ми контролюємо Урожайне. Ми побачили в Нікольському велику кількість військових, які відступають. Вони самі кажуть місцевим, що надійшов такий наказ. Росіяни терміново почали копати нову лінію окопів, оборони", - пояснив він.

 

За словами Андрющенка, у селищі Нікольському, якщо відступати чи наступати з Пологівського напрямку, є небезпека для росіян. Також існує ризик прориву фронту поблизу Вугледара. Це відкриває шлях Силам оборони до Маріуполя.

 

"Фактично буде перша серйозна лінія оборони перед Маріуполем. Там два великі ліси: Нікольський, Федорівський, де росіяни й так базуються у великій кількості, але настільки не окопувалися, а зараз навезли свій "скарб" з окопів і збираються укріплятися", - додав радник мера.

 

Також зазначається, що через Нікольське до Маріуполя йтиме ще одна лінія оборони - побудована ЗСУ. У Мангуші, де проходить "дорога життя", така сама ситуація. Росіяни готуються до того, що лінія фронту може швидко посунутися до Маріуполя, адже Сили оборони знають, де ворог замінував мости.

 

Додамо, що окупанти досі не можуть оговтатися після підриву Каховської ГЕС та підриваються на власних мінах, які залишилися на берегу після "великої води".

 

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

 

"На лівому березі вони (окупанти. - УМ.) ще не можуть оговтатись після наслідків тієї катастрофи, яку самі створили. Вони не впорядкували мінні поля, вони зараз потерпають від нашої контрбатарейної боротьби, ми потужно їх вибиваємо ... глибше в тил, для того щоб вони припинили обстріли мирного населення правого берега. Ті вогневі позиції, які їм вдалося розгорнути на лівому березі, - дуже часто вони самі ж і підриваються на тих мінах, які не змогли знайти після великої води, і перший рубіж оборони, який вони вибудували для себе, стає для них останнім", - розповіла Гуменюк.

 

Вона зазначила, що на цьому напрямку Сили оборони щодня знищують від 30 до 70 окупантів, також триває робота щодо знищення річкової флотилії ворога.

 

Як повідомляла УМ, Ні за цапову душу: на війні загинули тисячі «мобіків» з окупованої Горлівки.