Обстріл Покровська: рятувальник Віталій Кінц помер від поранень

12:53, 13.08.2023
Обстріл Покровська: рятувальник Віталій Кінц помер від поранень

Рятувальник Віталій Кінц. (Фото ДСНС)

Сьогодні помер начальник 9 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Донецькій області полковник служби цивільного захисту Віталій Кінц, який час обстрілу Покровська отримав серйозні поранення.

 

Він був героєм, відданим своїй роботі та готовим ризикувати для рятування життів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

 

«Непоправна втрата у родині рятувальників...Сьогодні вночі назавжди зупинилося серце начальника 9 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Донецькій області полковника служби цивільного захисту Віталія Кінца, який постраждав під час ліквідації наслідків обстрілу в м. Покровськ», - йдеться у повідомленні.

 

Відомо, що під час повторного обстрілу Віталій Кінц дістав тяжкі поранення. Лікарі відчайдушно боролись за його життя, але сьогодні вночі він помер. 

 

«Сім'я рятувальників назавжди запам'ятає Віталія Володимировича як світлу людину, сміливого та людяного керівника, справжнього професіонала своєї справи, який присвятив службі значну частину свого життя та вклав у неї свою душу. Немає слів, щоб передати ними усю гіркоту втрати», - додають у ДСНС.

 

Як повідомляла УМ, 7 серпня 2023 року близько 19:15 армія РФ, ймовірно із застосуванням ракет "Іскандер", обстріляла житлову забудову м. Покровська. Станом на ранок 8 серпня повідомлялося, що загинуло 9 осіб, 73 - зазнали поранень. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла  до 82, пошкоджено 12 багатоповерхівок, будівлі готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів. 

 

Також повідомлялося, що під час рятувальної операції у Покровську загинув заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області Андрій Омельченко