У Херсоні рашисти вгатили по багатоповерхівці, є загиблі та поранені

09:44, 07.08.2023
У Херсоні рашисти вгатили по багатоповерхівці, є загиблі та поранені

Палаюча 9-ти поверхівка у Херсоні - наслідок обстрілу російських варварів. (Фото: Телеграм Роман Мрочко Начальник Херсонської МВА)

У результаті удару росіян по Херсону вночі 7 серпня одна людина загинула та ще 12 дістали поранення.

 

Як інформує УМ, про це 7 серпня повідомили голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram, голова Офісу президента Андрій Єрмакв Telegram, начальник Херсонської МВА Роман Мрочко у Telegram.

 

«Тяжка ніч для Херсона. Російська армія продовжила крити вогнем оселі херсонців у центральній частині міста», - написав Прокудін.

 

За словами голови  ОВА, близько 00:50 окупанти обстріляли житловий будинок, у результаті чого у 8 мешканців діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. Одну маломобільну особу госпіталізували.

 

Під час гасіння пожежі, спричиненої ворожим ударом, постраждали двоє рятувальників − їх доставили до лікарні із загальним перегріванням тіла.

 

Через пів години росіяни продовжили обстрілювати місто. Внаслідок влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, 60-річний чоловік дістав контузію.

 

Близько 03:15 окупанти знову атакувала будинок, у результаті чого 93-річна жінка дістала поранення. З мінно-вибуховою травмою та контузією її шпиталізували.

 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак учтонив, що уночі окупати вдарили по житловій 9-поверхівці, у результаті чого виникла пожежа. Він також опублікував фото охопленого вогнем будинку.

 

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко додав, що загалом 12 людей дістали поранення.

 

Як повідомляла УМ, артилерія рашистів накрила Херсон  – влучили в тролейбус, церкву та рятувальників.