«єПідтримка»: МОН просить педагогів повернути 6,5 тис. грн виплачених за держпрограмою

10:25, 03.08.2023
«єПідтримка»: МОН просить педагогів повернути 6,5 тис. грн виплачених за держпрограмою

Міносвіти просить педагогів повернути 6,5 тис. грн, виплачених за програмою "єПідтримка": Освітяни не втрачали роботу та отримували зарплату з бюджету.

Міносвіти України просить педагогів повернути 6,5 тис. грн, які було виплачено через "єПідтримку", Мовляв, ці кошти були отримані неправомірно.

 

Як інформує УМ, про це 3 серпня повідомили у пресслужбі МОН.

 

Так, заклади освіти отримали лист про необхідність повернення співробітниками бюджетних коштів, виплачених їм навесні 2022 року в межах програми "єПідтримка".

 

"Серед умов надання виплати було чітко зазначено, що допомога надається особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) і не є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного страхування. Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму "єПідтримка", - зазначили у міністерстві.

 

Кабмін раніше ініціював повернення неправомірно отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема і зі сфери управління МОН. Тому міністерство і надіслало інформаційні листи про необхідність повернення коштів співробітниками.

 

"Згідно з інформацією Мінекономіки, станом на 29.06.2023 кошти не повернули 3247 працівників бюджетних установ сфери науки і освіти", - додали у МОН.

 

Нагадаємо, раніше у мережі було опубліковано лист, згідно із яким Міносвіти вимагало педагогів повернути 6,5 тис. грн, які було видано після 24 лютого через "єПідтримка".

 

Як повідомляла УМ, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий анонсував оновлення вивчення шкільної дисципліни Захист України»: старшокласників вчитимуть керувати дронами, мінній безпеці, домедичній допомозі відповідно до сучасних потреб.