Позиції біля Авдіївки звільнено від росіян - Генштаб

12:19, 02.08.2023
Позиції біля Авдіївки звільнено від росіян - Генштаб

Українським артилеристам біля Авдіївки "гаряче". (Фото: Genya Savilov)

По двох напрямках на Донбасі українські війська наступають, а ось контратаки росіян безуспішні. Російські підрозділи на Донеччині відійшли з позицій південніше Авдіївки після успішного штурму Сил оборони України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у середу, 2 серпня речник Генерального штабу Збройних Сил України Павло Ковальчук у Телеграм.

 

За його словами українські військові також продовжують наступальні дії на південь від Бахмута. При цьому російські війська за останню добу спробували відновити втрачені позиції на північний захід від Кліщіївки та Курдюмівки, але не мали успіху.

 

Загалом за минулу добу по всій лінії фронту відбулось понад 40 бойових зіткнень, йдеться у зведенні Генштабу.

 

На Мелітопольському та Бердянському напрямках з'єднання Сил оборони закріплюються на вже досягнутих рубежах, а росіяни у відповідь завдали авіаційного удару в районі Оріхова. Під артилерійськими обстрілами на Запоріжжі понад 15 населених пунктів.

 

Сили оборони продовжують стримувати наступ окупантів на Куп'янському та Лиманському напрямках. Від артобстрів РФ потерпають Кам'янка, Фиголівка, Дворічне, Западне, Куп'янськ та Кислівка на Хароківщині, Невське, Білогорівка на Лугащині, Торське, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

 

Тим часом російське державне інформагентство ТАСС зранку середи цитує речника угрупування "Центр" Олександар Савчука - той стверджує, що військам РФ вдалося захопити сім опорних пунктів ЗСУ біля Кармазиновки та Червонопопівки на Луганщини.

 

Речник угрупування "Південь" Вадим Астафьєв, розповів іншому пропагандистському російському ресурсу "РИА Новости" про авіаційні удари по складах боєприпасів та місцях розташування українських оборонців на п'ятьох напрямках у Донецькій області.

 

Як повідомляла УМ, рф створює нові великі формування для «спецоперацій» в Україні.