У Миргороді знімали з військового обліку за $6 тисяч

14:07, 01.08.2023
У Миргороді знімали з військового обліку за $6 тисяч

Затримано посадовця військкомату у Миророді за корупційну схему з ухилення від призову (Фото СБУ)

На Полтавщині правоохоронні органи затримали посадовця військкомату, який організував корупційну схему виїзду ухилянтів за кордон за певну суму грошей.

 

Через зловживання своїм становищем, він надавав неправомірні довідки, які допомагали особам ухилятися від призову до Збройних Сил України. Правоохоронці ведуть розслідування і з'ясовують всі деталі цієї корупційної схеми. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  пресслужба прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, пресслужба   Офісу генпрокурора, пресслужба Служби безпеки України у вівторок

 

За даними слідства, посадовець Миргородського військкомату пообіцяв військовозобов’язаному видати документи щодо визнання його непридатним до військової служби з виключенням із військового обліку. Ці документи у подальшому мали сприяти безперешкодному виїзду за кордон. Така послуга коштувала 6 тис доларів США.

 

За допомогою інших співробітників Миргородського та Лубенського ТЦК та СП він підшукував клієнтів і готував документи. Зокрема, спочатку клієнту "допомагали" отримати заключення військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку.

 

За наявними даними, посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації.

 

СБУ та Нацполіція затримали його під час передачі фіктивних документів. Проведено обшуки, вилучено готівкові кошти, документи, які підтверджують протиправну діяльність, а також документи на потенційних ухилянтів. Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Нагадаємо, на Львівщині інструктор районного ТЦК та СП за $2000 хабаря допомагав чоловікам  уникнути мобілізації.

 

Як повідомляла УМ, ДБР повідомило про підозру депутатам Київської міської ради за ухиляння від військової слжби.