«Другая Украина»: Медведчук з соратниками зареєстрували в рф нову організацію

10:53, 28.07.2023
«Другая Украина»: Медведчук з соратниками зареєстрували в рф нову організацію

У росії Віктор Медведчук з "друзяками" зареєстрували організацію «Другая Украина»

Колишній український журналіст Денис Жарких і обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук заснували політичний проєкт «Другая Украина» і зареєстрували його в росії як громадську організацію.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють «Схеми».

 

У червні в рф створили громадський рух «Региональное общественное движение «За развитие гражданского общества «Другая Украина» з адресою у Москві.

 

«Другая Украина», яка в документах називає себе громадською нерелігійною організацією (це не політична партія, тому вона не може брати участь у будь-яких виборах), заявила, що має інтелектуальну власність на товарні знаки: «Настоящая Украина», «Голос другой Украины» і «Другая Украина».

 

Ця організація проводить у росії антиукраїнські заходи. Наприклад, у липні в Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина пройшов круглий стіл «Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления». Основою для обговорень була стаття Медведчука «Дві України як нова політична реальність».

 

Колишній український журналіст Денис Жарких

 

Крім Медведчука і Жарких, за даними «Схем», у проєкті беруть участь політичні коментатори із закритих в Україні проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від ОПзЖ, обвинувачені в державній зраді та сепаратизмі політтехнологи, яким вдалося виїхати до росії.

 

Як повідомляла УМ, Медведчук погрозами закликає Захід визнати інтереси рф в Україні.