Українські сапери навчаються розмінуванню в Іспанії

12:30, 26.07.2023
Українські сапери навчаються розмінуванню в Іспанії

Роблес відвідує 44 українських військових у Толедо, які проходять навчання з боротьби із саморобними вибуховими пристроями (C-IED) та розмінування

Навчання в Іспанії, де експерти з розмінування, поділилися своїм досвідом завершує група з 44 українських саперів.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Міністерство оборони Іспанії.

 

Виконувач обов’язків міністра оборони Іспанії Маргарита Роблес відвідала українських військовослужбовців, які навчаються боротьбі із саморобними вибуховими пристроями і розмінуванню в Толедській піхотній академії Іспанії.

 

Навчання є частиною Місії Європейського союзу з військової допомоги на підтримку України (EUMAM UA) та має завершитись 3 серпня.

 

Виконувачка обов’язків міністра була свідком частини заняття з розмінування. Їй розповіли про виявлення мін, їх розмінування, евакуацію поранених та продемонстрували різні типи мін, боротьби з якими навчають українських солдатів.

 

Маргарита Роблес висловила глибоку прихильність Іспанії нашій країні та її справі, «якою є мир, свобода та міжнародна законність», і наголосила, що після проходження тренування в  піхотній академії українські військові «стануть частиною великої родини Збройних сил Іспанії».

 

Також вона поспілкувався з деякими військовими, які проходять підготовку, поцікавилася ситуацією в Україні та їхніми родинами, а також побажала їм успіхів українською мовою. Один із них, лейтенант Віктор, висловив подяку за всю допомогу та підтримку, яка надходить з Іспанії.

 

Як повідомляла УМ, Литва започаткувала коаліцію для розмінування України.