Атаку дронів по Москві заборонили висвітлювати на російському телебаченні

18:11, 24.07.2023
Атаку дронів по Москві заборонили висвітлювати на російському телебаченні

На місці падіння дрону в центрі Москви. (Фото: The Insider)

Російські телеканали отримали заборону на висвітлення атаки дронів по Москві, яка відбулася вранці 24 липня.

 

Кремль заборонив навіть згадувати цю тему.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання The Insider з посиланням на кілька співрозмовників на росТВ.

 

Зазначається, що співробітникам холдингу ВДТРК — Росія-24 і Москва-24, а також РБК і деяким регіональним телеканалам надіслали заборону на цю тему за 15 хвилин до 11-годинного випуску новин. При цьому у 10-годинному випуску повідомлення про безпілотників ще були.

 

"Довелося терміново міняти верстку за 15 хвилин до ефіру буквально, прибирати звідти всі кадри з очевидцями та наслідками, навіть спільні плани вулиць. І добивати хрон усім, чим вийде: якимись історіями міжнародними, які навіть не взяли б", - розповіло джерело видання.

 

На РБК був найдокладніший сюжет про атаку на Москву, було показано дуже багато кадрів, інтерв'ю очевидців, на місці були кореспонденти, але все це теж довелося прибрати з ефіру, повідомив інший співрозмовник.

 

Тему атаки безпілотників продовжили лише у вигляді коротких коментарів Міноборони рф та мера Москви Сергія Собяніна, який пообіцяв допомогти мешканцям.

 

Регіональні канали попросили не акцентувати цю тему в ефірі, але в мережах залишили все докладно, пише видання.

 

При цьому сюжети про атаку безпілотників на окупований Крим показувати не забороняли, зокрема, демонструвати кадри звідти. Тому багато каналів розпочинали випуски з сюжету про це, зазначає The Insider.

 

Зауважимо, що вранці 24 липня російські ЗМІ та telegram-канали повідомили про атаку безпілотників на Москву. Було пошкоджено будівлю поруч із Міністерством оборони рф, ще один дрон влучив у московський бізнес-центр.

 

Як повідомляла «УМ», також вранці в понеділок стало відомо про влучання в склад боєприпасів окупантів у Джанкойському районі в Криму.

 

Аналогічне ураження складу боєприпасів сталося в Криму двома днями раніше, тільки в Красногвардійському районі. Почалася детонація.