Від водія до коханки: НАЗК з’ясує спосіб життя військкомів

11:58, 23.07.2023
Від водія до коханки: НАЗК з’ясує спосіб життя військкомів

Хабарництво військкомів вочевидь досягло свого піку й не на жарт розсердило НАЗК.

Протягом трьох місяців агентство перевірятиме спосіб життя не лише військкомів по всій Україні, а й їхніх родичів, водіїв та коханок.

 

Як інформує УМ, про це у суботу, 22 липня, заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

 

Російська приказка "кому війна, а кому мати рідна" не може мати нічого спільного з українською армією. Так вирішив народ, так вирішив президент і так працює Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК).

 

За словами Новікова, перевірять весь керівний склад усіх військкоматів.

 

"Це сотні керівників військкоматів (…) кожен із них буде перевірено. І не лише кожен із них, а й майно близьких родичів. (…) Брати, сестри, племінники – всі… Водіїв, куховарок, коханців та коханок також перевіримо", - наголосив Новіков.

 

Він наголосив, що під час війни зловживання військовослужбовцем Центру комплектування "є не просто корупційним правопорушенням, а державною зрадою з погляду етики".

 

Новіков зазначив, що законом передбачено жорстке покарання за скоєння корупційних правопорушень, яке передбачає як конфіскацію об'єктів незаконного збагачення, так і конфіскацію всього майна корупціонера, навіть якщо воно оформлене близькими родичами.

 

"Є проблема з тим, чи ці особи надалі займатимуть свої посади.. Оскільки зараз військовий стан, вони військові, то не існує механізму звільнення їх із військової служби під час військового стану. Тобто їх можна усунути з посади, звільнити з посади, але вони продовжать бути військовослужбовцями", - сказав Новіков, додавши, що це є юридична проблема, яку має вирішити Верховна Рада.

 

Раніше повідомлялося, що НАЗК взялося за перевірку способу життя військкомів.

 

Як повідомляла УМ, 28 червня був звільнений одеський військком Євген Борисов. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни. Йому повідомили про підозру.

 

Наразі одіозного полковника Євгена Борисова офіційно підозрюють за низкою статей ККУ. Але сам він переховується у невідомому місці, його планують оголосити в розшук.