Бен Воллес готується до відставки

15:54, 15.07.2023
Бен Воллес готується до відставки

На фото: міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Час у кріслі очільника Міноборони Великої Британії Бен Воллеса добігає до кінця. Міністр оборони може залишити свою посаду наймовірніше восени.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Times.

 

Восени британський прем’єр-міністр Ріші Сунак готується переформатувати свою команду, намагаючись перезавантажити уряд перед наступними виборами.

 

“Прем’єр Британії Ріші Сунак готується змінити свою команду, оскільки він намагається перезавантажити свій уряд перед наступними виборами після виснажливого початку перебування на посаді прем’єр-міністра”, – йдеться у матеріалі.

 

За словами джерел британської газети, Воллес, який обіймав посаду за трьох прем’єр-міністрів, вважає, що він вже “дав відповідь на низку військових криз”, тому його час на посаді підходить до кінця.

 

Однією з причин видання називає те, що британському прем’єру не вдалось переконати президента США Джо Байдена та інших лідерів в тому, що Воллес повинен стати наступним генсеком НАТО.

 

У публікації підкреслюється, що Воллес розглядає можливість повністю піти з політики. Він залишається прихильником Сунака та уряду, і його рішення не пов’язане з нинішніми труднощами Консервативної партії.

 

Ймовірним кандидатом на посаду міністра оборони Британії є Джон Глен — головний секретар Королівської Скарбниці. Також на цю посаду можуть претендувати міністр безпеки Том Тугендхат та міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

 

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Бен Воллес прокоментував обурення Володимира Зеленського про те, що НАТО не запросило Україну. Він заявив, що його країна не є онлайн-магазином Amazon, тому не може передати Україні всю необхідну зброю зі своїх запасів.

 

Таку бурхливу реакцію викликали слова Зеленського про те, що НАТО не має жодних часових меж для запрошення та членства України в Альянсі, що є «безпрецедентним й абсурдним».

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони Великобританії Бен Воллес відреагував на критику Зеленського щодо партнерів з країн НАТО. За його словами, західні партнери України це не Amazon (сервіс з продажу товарів),  тому за надану військову та фінансову допомогу «Великобританія і її союзники по НАТО хотіли б бачити від України більше вдячності».