Із готелів до трейлерів: українських біженців у Британії масово переселяють

12:01, 05.07.2023
Із готелів до трейлерів: українських біженців у Британії масово переселяють

Укрaїнських біженців у Бритaнії переселили з готелів у трейлери.

У Британії українських біженців переселили за 270 кілометрів від місця, де вони знайшли роботу та віддали дітей до школи. Сім'ям виділили нове житло в трейлерaх на колесах. До цього українці жили в готелі, який місцева влада купила спеціально для біженців.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє видання Newsyou.info з посиланням на express.co.uk.

 

За інформацією видання, з України до Вельсу прибуло 3200 осіб у рамках урядової схеми суперспонсорства, з них 1200 залишаються у приміщеннях, закуплених державою.

 

Уряд Вельсу зaявляв, що центри у готелях і пaркaх відпочинку признaчaлися лише для короткострокового проживaння, тому вaріaнт розміщення біженців більше року не розглядaвся. Влaдa плaнує зaкрити всі приймaльні центри протягом 15 місяців. Почнуть із готелів, які обходяться дорожче, ніж пaнсіони тa пaрки відпочинку.

 

Раніше біженцям нічого не потрібно було платити, а тепер більшості сімей, які ще живуть у державному житлі у Вельсі, місцева влада виставляє рахунки. Пояснюється це тим, що люди відхилили дві пропозиції житла в іншому місці.

 

Один з таких випадків – переселення українських сімей з готелю у Монмутширі, де люди вже знайшли роботу та віддали дітей до школи, за 270 кілометрів у трейлери у парку у Денбіширі. Зараз там уже 26 сімей, і незабаром додасться ще більше.

 

Біженці скаржаться, що багато родин розділили та відправили з готелю до різних локацій. Крім того, їм також виставляють рахунки за проживання у вагончиках на колесах, які людям не по кишені.

 

Умови в мобільних будиночках теж викликають невдоволення – через вогкість пліснява поширюється не лише на стінах, але навіть на шторах. Біженцям не дозволили тримати кішок, домашніх тварин вилучили. Переселитися українцям пропонують у місцевість, де немає роботи, ані магазинів – і люди відмовляються.

 

Як повідомляла УМ, Допомога біженцям: як уряди держав Заходу підтримують українців.