«МАКС»-2023 загнувся: росія скасувала головне авіашоу

10:33, 02.07.2023
«МАКС»-2023 загнувся: росія скасувала головне авіашоу

Авіашоу «МАКС» у 2023 році за поребриком цьогоріч так і не відбудеться. (Фото з відкритих джерел)

Проведення головного міжнародного авіашоу «МАКС» у 2023 році скасовано в російській Федерації. А все унаслідок побоювання через безпеку після атаки дронами.

 

Як інформує УМ, про це 2 липня у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

 

«Шоу, ймовірно, було скасовано здебільшого через справжні занепокоєння щодо безпеки після нещодавніх атак БПЛА у Росії. Організатори, ймовірно, також усвідомлювали потенційну шкоду для репутації, якщо на захід приїде менше міжнародних делегацій», пишуть експерти розвідки.

 

«МАКС» - міжнародне авіашоу, яке проводиться раз на два роки у Підмосков’ї. Має на меті продемонструвати цивільний та військовий аерокосмічний сектор Росії, залучав експортних клієнтів.

 

У розвідці Британії зазначають, що війна Росії проти України значно вплинула на російську аерокосмічну спільноту.

 

«Цей сектор відчуває труднощі під міжнародними санкціями; висококваліфікованих фахівців заохочують служити піхотою у власному ополченні космічного агентства «Роскосмос», – йдеться у зведенні.

 

Також аналітики додали, що головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ генерал Сергій Суровікін не з’являвся на публіці після невдалого заколоту Євгена Пригожина 24 червня, до якого він забезпечував зв’язок з Міноборони Росії.

 

Крім того, британська розвідка також повідомила, що бюджет військових витрат росії цьогоріч становив близько 6,6 трильйона рублів (близько $85,8 мільярда).

 

Як повідомляла УМ, Зеленський увів санкції проти громадян росії, компаній та грузинської авіакомпанії.