В Україні знищено близько 21 тисячі «вагнерівців» – Зеленський

09:34, 01.07.2023
В Україні знищено близько 21 тисячі «вагнерівців» – Зеленський

Українська армія вбила 21 000 вагнерівців, поранила 80 000.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові завдали колосальних втрат найманцям Вагнера під час боїв на сході, знищивши близько 21 тисячі осіб.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв'ю El Mundo.

 

«Феномен Вагнера, такого ж терористичного, як і російська армія, дуже важливий для розуміння деяких речей. Їх найпотужніша група була у Східній Україні і використовувала полонених для нападів. Вони були такими сильними, тому що у них не було іншого вибору, окрім як атакувати», - розповідає президент.

 

Зеленський відзначив, що «вагнерівці» не мали вибору окрім нападати, оскільки у разі відмови по ним відкривали вогонь інші ж найманці. В цьому був секрет їхньої сили. Тим часом решта російських військовим є невмотивованою та слабшою за наших воїнів.

 

Серед «вагнерівців» були дві категорії: професійні найманці та мобілізовані з в'язниць, які використовувались в якості гарматного м'яса.

 

«Наші війська вбили 21 000 з них і поранили 80 000. Це колосальні втрати, але вони дають уявлення про те, наскільки великі такі групи на сході України. Хороша новина полягає в тому, що ми знищили найбільш вмотивовану частину російських сил. У нашому випадку наші люди мотивовані, тому що вони, їхні діти та батьки хочуть вижити», - додав президент.

 

Знищення такої великої кількості найманців також є частиною контрнаступу. Сьогодні ж наші воїни готові рухатись вперед.

 

«Що стосується "Вагнера", то тепер ми знаємо, що вони їдуть до Білорусі і можуть створювати загрози. Якщо вони захочуть сформувати з цих злочинців наступальний кулак або диверсійні групи для дій на польських кордонах, ми дізнаємося про це незабаром», - зауважив Володимир Зеленський.

 

Нагадаємо, минулого тижня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин разом зі своїми найманцями здійснив провальну спробу державного перевороту в Росії. Заколот стих майже за день й завершився переговорами з Олександром Лукашенко. В результаті діалогу Кремль нібито "пробачив" найманцям та дозволив піти до Білорусі.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі розпочали будівництво таборів для «вагнерівців». Але найманців Пригожина на території країни поки що немає.