Українські моряки у Великобританії навчалися керувати підводними дронами, фото

11:24, 30.06.2023
Українські моряки у Великобританії навчалися керувати підводними дронами, фото

У Британії українські моряки тренувалися використовувати дрони. (Фото: Фейсбук ВМС ЗСУ)

У рамках навчань «Сі Бриз»  у Великій Британії український протимінний корабель «Чернігів» провів тренування корабельних бойових розрахунків з використанням дронів.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня Військово-морські сили Збройних сил України повідомили в Фейсбуці.

 

"29 червня гідроакустична команда мінного корабля "Чернігів" провела тренування з використанням дронів. Захід проводився відповідно до плану комплексу тренувань в рамках серії навчань "Сі Бриз", - ідеться у повідомленні.

 

Тренування проводились дистанційними підводними апаратами типу Sea fox. Ці дрони призначені для уточнення місця знаходження та ідентифікації вибухонебезпечних об’єктів під водою.

 

 

Спорядивши дрон, перевіривши всі системи апарата й зануривши його у воду, корабельний розрахунок розпочав пошук точного місцезнаходження міни та її ідентифікацію.

 

Безпосереднє керування дроном здійснювалось з операційної кімнати.

 

Після виявлення навчальну міну оглянули безпосередньо на дні за допомогою камери, якою обладнано дрон. Зафіксувавши місце знаходження міни, старшина протимінного комплексу виконав заходи з повернення дрона на борт корабля.

 

 

Наступним етапом є використання дрона типу Charly, який має підірвати міну разом із собою.

 

У ВМС нагадали, що головним завданням комплексу тренувань є забезпечення готовності багатонаціональних сил до проведення операції зі звільнення Чорного моря від мінної небезпеки відповідно до стандартів і процедур НАТО із залученням зразків озброєння та військової техніки, яку ВМС отримали від країн-партнерів.

 

Нагадаємо, що в шотландському Глазго за участі представників 18 країн-учасниць відбулась урочиста церемонія, присвячена початку комплексу тренувань в рамках серії навчань "Сі Бриз-2023", у яких беруть участь військовослужбовці ВМС ЗСУ.

 

 

Як повідомляла УМ, у Британії відбулися навчання українських моряків керувати кораблями протимінної бороть