Герман Сметанін очолив концерн «Укроборонпром»

11:32, 28.06.2023
Герман Сметанін очолив концерн «Укроборонпром»

Герман Сметанін - новий генеральний директор «Укроборонпрому». (Фото: Телеграм #залізні_зміни в МінСтратегПромі)

Призначення Германа Сметаніна новим генеральним директором «Укроборонпрому» замість Юрія Гусєва схвалено Кабінетом міністрів України.

 

Як інформує УМ, про це 28 червня повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін у Телеграм.

 

Перед новим очільником «оборонки» поставили три головні завдання — наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати ефективну антикорупційну інфраструктуру і трансформувати концерн.

 

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат всіх та все, що мав державний концерн «Укроборонпром».

 

Зауважимо, що 31-річний Герман Сметанін три роки тому став директором Харківського бронетанкового заводу, а потім — гендиректором заводу ім. Малишева у Харкові. До цього він працював на Львівському бронетанковому, був директором з виробництва на заводі імені Малишева. Загалом теперішній гендиректор «Укроборонпрому» має девʼять років виробничого досвіду.

 

27 червня президент Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора «Укроборонпрому».

 

Днями «Укроборонпром» визнав проблеми з ракетною програмою. Тоді ж медіа почали писати, що концерн отримає нового керівника.

 

Роботу «Укроборонпрому» критикував міністр оборони Олексій Резніков. Він говорив, що концерн фактично не готовий працювати в умовах війни.

 

У грудні 2021 року Кабмін затвердив перетворення «Укроборонпром» на акціонерне товариство. Що це означає читайте тут. Однак 14 липня цього року Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та «Укроборонпром» підтвердили аналітичному центру StateWatch, що реформування концерну заблоковане, бо Кабмін не визначив посадову особу, яка має зареєструвати акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

 

Як повідомляла УМ, Провал ракетної програми: «Укроборонпром» визнав проблеми.