Під Бахмутом ЗСУ розгромили підрозділи 57-ї бригади рф

09:19, 26.06.2023
Під Бахмутом ЗСУ розгромили підрозділи 57-ї бригади рф

ЗСУ знищили російський плацдарм на західному березі Сіверського Донця. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

ЗСУ розгромили підрозділи 57-ї мотострілецької бригади рф, які безуспішно намагалися атакувати в районі Бахмута на Донеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) в понеділок.

 

Так, у Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти безуспішно атакували на північний схід від Бахмута в районі Роздолівки (14 км на північний схід) і Веселого (16 км на північний схід); на північний захід від Бахмута в районі Григорівки й Міньківки (12 км на північний захід).

 

Також спроби просування росіян були і на південний захід від Бахмута в районі Іванівського (3 км на південний захід).

 

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ повідомила, що розгромила підрозділи 57-ї мотострілецької бригади (5 загальновійськова армія, Східний військовий округ рф) у районі Бахмута і знищила російський плацдарм у невстановленому районі на західному березі Сіверського Донця, що пролягає на південний захід від Бахмута між Майорськом і Курдюмівкою.

 

Аналітики зазначають, що бунт Пригожина в росії, схоже, не сильно вплинув на здатність російських військ вести наступальні та оборонні операції в Україні. Бої тривали у звичайному режимі вздовж усієї лінії фронту, при цьому росіяни провели відносно більше наземних атак у районі Бахмута, ніж за останні кілька днів.

 

Геолокаційні кадри, розміщені 24 і 25 червня, показують, що українські сили домоглися певного просування на північній околиці біля міста Донецька на південь від Авдіївки і між Пісками та Первомайським.

 

Водночас розвідка Великої Британії повідомляє, що Сили оборони України просуваються з півночі й півдня під Бахмутом в рамках операції за участі багатьох бригад і малоймовірно, що росія має суттєві резерви для того, щоби переламати ситуацію.

 

«Досі було мало свідчень того, що росія має якісь значні резерви сухопутних сил на оперативному рівні, які могла би використати для підкріплення на тлі численних загроз, які зараз з’явилися для неї у значно віддалених одне від одного секторах – від Бахмута до східного берегу Дніпра, між якими понад 200 кілометрів», – зазначає розвідка.

 

Як повідомляла "УМ", ЗСУ досягають тактичного прогресу на трьох напрямках.