Кадиров відреагував на заколот Пригожина

13:04, 24.06.2023
Кадиров відреагував на заколот Пригожина

«Вагнерівці» захопили військові частини у Ростові-на-Дону і Воронежі та рухаються на Москву. (Фото з відкритих джерел)

Глава Чечні, терорист Рамзан Кадиров розкритикував дії іншого терориста - ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина. І заявив про готовність придушити збройний заколот.

 

За його словами, Пригожин є зрадником, а його заколот став «ножем у спину».

 

Як інформує Україна молода, про це Кадиров написав у соцмережах.

 

«Друзі, ніч видалася складною і перельоти не дали часу озвучити тут мою позицію з приводу цієї мерзенної зради! Усе, що відбувається, - ніж у спину і справжній військовий заколот!..», - написав лідер чеченських терористів.

 

Він звернувся до своїх бойовиків, щоб ті не вірили зрадникам.

 

«Подивіться, як користуються цією ситуацією наші вороги на Заході. Скільки вкидань, скільки брехні, скільки брехливих закликів, які лякають наших громадян, створюють небезпеку виникнення дестабілізуючої обстановки. І це очікувані наслідки зрадницького маршу Пригожина.

 

Те, що відбувається, - це не ультиматум Міністерству оборони. Це виклик державі, і проти цього виклику необхідно згуртуватися всім навколо національного лідера: військовим, силовикам, губернаторам, цивільному населенню», - наголосив Кадиров.

 

І додав, що бійці Міноборони і Росгвардії по Чеченській Республіці вже виїхали в зони напруженості, щоб придушити заколот.

 

Тоді як Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента путіна.

 

«З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії...

Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною - ми йшли і воювали.

 

Але з'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву», - пояснив свої дії лідер «вагнерівців».

 

Як повідомляла «УМ», наляканий путін заявив про збройний переворот, мовляв, росія веде "боротьбу за виживання", як у 1917 році, коли в неї нібито вкрали перемогу у Першій світовій війні.

 

Увечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія росії завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. За його словами, після цього 25 тисяч найманців рушили на Москву, щоб "відновити справедливість".

 

Мовляв, удар по бойовикам наказав здійснити Шойгу, який боягузливо втік із Ростова, але "цю тварюку буде зупинено".