Вишеградська четвірка: делегація ЗСУ на чолі з Наєвим обговорила військову співпрацю

16:22, 19.06.2023
Вишеградська четвірка: делегація ЗСУ на чолі з Наєвим обговорила військову співпрацю

Генерал-лейтенант Сергій Наєв очолив украінську делегацію (Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ,)

Делегація Збройних сил України взяла участь у засіданні командувачів оперативних командувань ЗС країн Вишеградської четвірки, до якої входять Словаччина, Польща, Чехія та Угорщина.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в пресцентрі Командування Об’єднаних сил ЗСУ,

 

 Украінську делегацію очолив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час засідання сторони обговорили:

·       війну в Україні та стан і перспективи розвитку безпекової ситуації;

·       партнерські відносини;

·       шляхи підтримки нашої країни під час повномасштабного вторгнення РФ.

 

Як зазначив генерал Наєв, Україна високо цінує підтримку країн Вишеградської четвірки під час війни.

 

«Впевнений, що можливі напрями залучення консультативно-дорадчої та матеріально-технічної допомоги сприятимуть у боротьбі з російською агресією», – додав він.

 

На зустрічі піднімалося питання про посилення військової співпраці між Командуванням Об’єднаних сил ЗСУ та оперативними командуваннями країн-партнерів. За словами Наєва, обмін досвідом допоможе знаходити нові рішення та ідеї для реалізації стратегічних планів України.

 

Командувачі Вишеградської четвірки запевнили в беззаперечній підтримці України, яка бореться за незалежність і територіальну цілісність.

Вони наголосили, що безпека в регіоні можлива у разі консолідації спільних зусиль, і збройні сили Вишеградської групи “готові надати необхідну допомогу ЗСУ”.

 

Як відомо, Вишеградська група (четвірка) об’єднує чотири центральноєвропейські країни: Польщу, Чехію, Угорщину і Словаччину. Вона виникла в лютому 1991 року в угорському місті Вишеград, після ухвалення Вишеградської декларації. Головною метою створення об’єднання була інтеграція до євроатлантичних структур.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський наголошує, що наші військові рухаються вперед, позиція за позицією, крок за кроком. За його словами, таким є пройдений тиждень, дуже важливий для наших наступальних дій.