У сучасній Україні неонацизму немає: євреї відповіли путіну на коментарі про Зеленського

07:15, 17.06.2023
У сучасній Україні неонацизму немає: євреї відповіли путіну на коментарі про Зеленського

Представники єврейської спільноти наголосили, Володимир Зеленський – лідер, який показав приклад мужності своєму народові та всьому світу.

Єврейська конфедерація України відповіла російському диктатору путіну, який на петербурзькому економічному форумі, назвав Президента України Володимира Зеленського не євреєм, а ганьбою нації, який потурає неонацизму. Путін вкотре наголосив, що Україні необхідне проведення «денацифікації». 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо на сайті Єврейської конфедерації України

 

«Володимир Зеленський – лідер, який показав приклад мужності своєму народові та всьому світу. Володимир Зеленський – герой не лише єврейського народу, а й усієї політичної української нації, до якої належать, звісно, і євреї. Ми пишаємось непохитною стійкістю нашого президента, який захищає демократичні цінності, свободи та миролюбні права України та наших громадян», — йдеться у повідомленні.

 

Також в заяві конфедерації наголошується, що у сучасній Україні, тим більше на державному рівні, немає ніякого "неонацизму", як про це бреше Путін. Крім того, конфедерація нагадала, що, зокрема, побутовий антисемітизм один із найнижчих у Європі, а після 24 лютого 2022 року в Україні він практично не спостерігається.

 

Щодо неправдивих звинувачень українців у злочинах часів Голокосту, конфедерація нагадала російському диктатору, що Україна є четвертою у світі країною за кількістю праведників народів світу (люди, які рятували євреїв під час Голокосту) – 2 691 особа, за даними Яд Вашем. За даними ж українських дослідників, українців-праведників налічується понад 15 тисяч. На їхньому рахунку - сотні тисяч врятованих життів євреїв.

 

«Саме за президента Володимира Зеленського започатковано День українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Він відзначається на державному рівні14 травня», - говориться в заяві.

 

Конфедерація продемонструвала фото Менори у меморіалі "Дробицький Яр" на околицях Харкова, де під час Голокосту нацисти розстріляли близько 20 тисяч в'язнів Харківського гетто.

 

«Знімок зроблений одразу після російського обстрілу 26 березня 2022 року», - наголосили в конфедерації.

 

Перед цим головний рабин України Моше Реувен Асман також відповів кремлівському диктатору Володимиру Путіну.

 

Президент країни-агресора РФ Володимир путін 16 червня назвав Зеленського "ганьбою єврейського народу".

 

Як повідомляла УМ, Україна почала отримувати від ізраїльської компанії RADA Electronic Industries радари для попередження про ракетні напади.