Під Вугледаром ЗСУ просуваються вперед

16:25, 15.06.2023
Під Вугледаром ЗСУ просуваються вперед

Panzerhaubitze 2000 йде в бій. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Сили оборони України просуваються вперед та нищать ворогів під містом Вугледар Донецької області, на ділянці, яка межує із Запорізькою.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у четвер.

 

«Під Вугледаром наші воїни просуваються вперед. Знищення ворожих сил триває. Все буде Україна», - написав пан Тарнавський у телеграм.

 

Водночас агенція Reuters пише, що контрнаступ українських військ триває вже тиждень, але Київ задіяв лише невелику частину підготовлених підрозділів, і головні бої все ще попереду.

 

«Після тижня запеклих боїв справжні випробування контрнаступу Києва ще попереду, оскільки українські війська перебувають на певній відстані від головної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених для наступу, все ще перебуває в режимі очікування», - йдеться у повідомленні із посиланням на думку західних аналітиків.

 

Як повідомляла «УМ», президент Чехії Петр Павел вважає, що Сили оборони України ще не розпочали  повномасштабного контрнаступу, але перші операції на кількох напрямках є формуючими.