ЗСУ просуваються на Запорізькому та Бахмутському напрямках

13:54, 14.06.2023
ЗСУ просуваються на Запорізькому та Бахмутському напрямках

Збройні сили просунулися на 500 м в умовах надзвичайно жорстоких боїв

Українські захисники продовжують вести наступальні операції і просунулись вперед на 2 напрямках, Бахмутському та Запорізькому. Впродовж доби  було відвойовано до 500 метрів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

 

«За добу, що минула: Бахмутський напрямок – на різних ділянках пройшли вперед від 200-500 м. На Запорізькому напрямку пройшли вперед від 300-350 м»,— зазначила Маляр.

 

За її словами, на Бердянському напрямку бої тривають поблизу села Макарівка, на Маріупольському напрямку - в районах Новоданилівки та Новопокровська.

 

Заступниця міністра оборони звернула увагу на те, що захисники посуваються в умовах надзвичайно жорстоких боїв, авіаційної та артилерійської переваги ворога.

 

Росіяни несуть втрати як в живій силі, так і в техніці та озброєнні. Приміром за вчорашню добу окупанти не дорахувались артилерійської батареї самохідних гармат, 2 комплексів РЕБ, автомобільної техніки до 10 одиниць,  радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби, ЗРК.

 

Перед цим президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили посувають позиції російських загарбників на різних ділянках фронту, а задля звільнення окупованих територій необхідні інтенсивні дії.

 

За даними Генштабу, за минулу добу ЗСУ знищили 680 окупантів та 8 їхніх танків.

 

Як повідомляла УМ, за тиждень ЗСУ звільнили від орків сім населених пунктів.