День піхоти: Зеленський та Залужний привітали захисників

12:55, 06.05.2023
День піхоти: Зеленський та Залужний привітали захисників

Піхота – це основа війська. (Фото Генштабу ЗСУ)

Сьогодні, 6 травня, українських піхотинців привітав з професійним святом Президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що піхотні підрозділи Збройних сил України долають найважчі випробування і труднощі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава держави у Телеграмі.

 

«Запеклі бої з ворогом показують непереможний характер української піхоти. Воїни щодня проявляють героїзм, даючи гідну відсіч агресору. Дякую всім вам за мужність!»,– написав президент. 

 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму привітанні у Facebook назвав піхоту основою армії, зазначивши, що стрілецькі, механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові підрозділи щодня у важких боях гідно дають відсіч російським загарбникам.

 

«Ви – приклад стійкості, відваги, братерства та незламності духу. Ви зустрічаєте противника в окопах та на спостережних пунктах. Ви вгризаєтеся у землю на передніх рубежах. Ви зупиняєте наступи ворожої техніки. Ви не маєте страху, бо дивитеся в очі противнику. Під дощем і снігом, артобстрілами та авіаударами ви бороните Україну»,– написав Залужний і також подякував піхотним військам за службу. 

 

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся із командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.