Німеччина та рф висилають дипломатів

15:42, 22.04.2023
Німеччина та рф висилають дипломатів

У Московії висилку дипломатів рф з Німеччини назвали ворожими діями

Німеччина ухвалила рішення  вислати з країни російських дипломатів. Міністерство закордонних справ Росії у свою чергу також оголосило про висилання німецьких дипломатів з Москви та скорочення кількості дипломатичних співробітників на території країни. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр МЗС РФ.

 

Російське зовнішньополітичне відомство "рішуче засуджує ці дії Берліну, який продовжує демонстративно руйнувати весь масив російсько-німецьких відносин, зокрема їх дипломатичний вимір".

 

«Показово, що німецька сторона, незважаючи на її неодноразові запевнення в небажанні афішувати цей сюжет, порушила їх, поінформувавши про свою витівку представників ЗМІ», - нарікають у МЗС РФ, звинувачуючи німецькі ЗМІ у нібито публікації дезінформаційних "вкидів".

 

Також зазначається, що у відповідь на "ворожі дії Берліну" російська сторона ухвалила рішення про "дзеркальну" висилку з Росії німецьких дипломатів, а також про суттєве обмеження максимальної кількості співробітників німецьких дипломатичних представництв у РФ, про що було офіційно повідомлено Посла ФРН у Росії Г. фон Гайра під час бесіди у МЗС Росії 5 квітня 2023 року.

 

Як повідомляла УМ, Київрада забрала земельну ділянку в посольства рф на повітрофлотському проспекті.