Другий ЗРК IRIS-T надійшов до України з Німеччини

15:17, 19.04.2023
Другий ЗРК IRIS-T надійшов до України з Німеччини

Німеччина пообіцяла передати чотири зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM: два з них уже в Україні

До України надійшов з Німеччини другий з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. 

 

Як інформує Україна молода, про це пише Spiegel.

 

За даними видання, передача Україні одного комплексу IRIS-T і 16 ракет відбулася кілька днів тому – приблизно 16 квітня. Перший IRIS-T був переданий Україні в жовтні минулого року.

 

Також повідомляється, що німецький уряд вів переговори зі Швецією про придбання колісних пускових установок для системи IRIS-T. За інформацією Spiegel, Швеція вже передала Німеччині дванадцять машин, Україні їх поки не передавали.

 

Наземна система протиповітряної оборони добре зарекомендувала себе взимку в районі Києва. Вона зробила важливий внесок у захист цивільної інфраструктури від атак ракетами, крилатими ракетами і безпілотниками.

Поки що неясно, коли в Україну будуть відправлені ще дві системи IRIS-T, обіцяні німецьким урядом. Вони ще не вироблені.

 

Система протиповітряної оборони IRIS-T SLM складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радарної машини і командної машини.

 

Зенітні ракети можуть вражати цілі на висоті до 20 кілометрів і на відстані до 40 кілометрів.

Напередодні Німеччина повідомила про відправлення в Україну ЗРК Patriot.

 

 Раніше у Берліні обіцяли передати Україні одну батарею системи протиповітряної оборониPatriot. Одна батарея налічує від чотирьох до восьми пускових установок, розрахованих на чотири ракети кожна.

 

Як повідомляла УМ, на минулому тижні Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги, куди увійшов перший зенітно-ракетний комплекс Patriot та снаряди до нього.