Великдень: в Україні чергують 20 тисяч правоохоронців та 7 тисяч рятувальників

09:46, 16.04.2023
Великдень: в Україні чергують 20 тисяч правоохоронців та 7 тисяч рятувальників

Біля культових споруд працюють правоохоронці, рятувальники, вибухотехніки та кінологи. (Фото ПЦУ)

Понад 20 тисяч правоохоронців та 7 тисяч рятувальників залучено до забезпечення правопорядку під час Великодніх свят.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Нацполіція та ДСНС.

 

Загалом богослужіння проходитимуть у майже 13 тисячах храмів.

 

«Понад 17 тисяч поліцейських різних підрозділів, а також нацгвардійці, рятувальники та представники ДФТГ будуть нести службу у святкові дні, у тому числі біля культових споруд», - каже тимчасово виконувач обов’язків голови Нацполіції Іван Виговський.

 

За його словами, біля культових споруд також працюватимуть вибухотехніки та кінологи, які перевірятимуть храми та прилеглу територію на наявність вибухонебезпечних предметів.

 

Водночас пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий інформує, що в Україні на Великдень чергуватимуть понад 7 тисяч рятувальників і понад 2 тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

 

Він зазначив, що в разі ускладнення ситуації будуть посилювати підрозділи ДСНС до 13 тисяч рятувальників та 3 тисяч одиниць техніки.

 

«Якщо, наприклад, брати Київську область, то на чергуванні перебуватиме понад 420 осіб та понад 100 одиниць техніки. І звичайно створені резерви», — сказав пан Хорунжий.

 

Також відбувається чергування оперативних мобільних груп з-поміж керівного складу. Такі групи працюватимуть цілодобово, кажуть в ДСНС.

 

З органами влади «на всіх рівнях організована взаємодія» і щодо виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж, небезпечних подій.

 

Зокрема, в ДСНС відпрацювали оперативні плани на об’єкти проведення святкових заходів та культових споруд, а також перевірили джерела протипожежного водопостачання в районах їхнього розташування.

 

«У цілому, органи управління та формування ДСНС готові до виконання завдань за призначенням, зокрема й під час святкування Великодня», — резюмував Хорунжий.

 

Як повідомляла «УМ», Служба безпеки України закликала українців під час Великодніх свят не відвідувати масових зібрань та дотримуватися правил безпеки.