«Сирійська» тактика: у Бахмуті росіяни роблять випалену землю - Сирський

10:08, 10.04.2023
«Сирійська» тактика: у Бахмуті росіяни роблять випалену землю - Сирський

Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський регулярно працює в зоні бойових дій. (Фото: Телеграм Military Media Center)

Ситуація у Бахмуті складна, але контрольована, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, хоча російські загарбники у місті почали застосовувати тактику випаленої землі.

 

Як інформує  УМ, про це повідомили 10 квітня на медійному майданчику Сил оборони та безпеки України Military Media Center у Телеграм.

 

«Ворог перейшов до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив, зокрема, Сирський.

 

Сирський підкреслив, що українські воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи.

 

Командувач наголосив, що бої мають жорсткий характер з обох боків.

 

Повідомляється, що Сирський 9 квітня відвідав найгарячіші ділянки фронту на Бахмутському напрямку. Він заслухав командирів військових частин, а також на місці прийняв оперативні рішення та поставив задачі.

 

Як повідомляла УМ, влада спростовує фейк про взяття Бахмута.