Одеса-Кишенів: поліцейські переправляли чоловіків за кордон цілий рік

13:24, 06.04.2023
Одеса-Кишенів: поліцейські переправляли чоловіків за кордон цілий рік

За свої «послуги» зловмисники брали 5 тисяч доларів

В Україні викрили схему за якою поліцейські незаконно переправляли чоловіків призовного віку за кордон.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, прес-служба Київської міської прокуратури.

 

За інформацією слідства, поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного з райуправлінь поліції Сумщини сформував "команду" зі своїх колег та працівників інших державних установ для вивезення військовозобов’язаних чоловіків через україно-молдавський кордон.

 

Одні учасники підшукували зацікавлених осіб, інші – проводили інструктажі, займалися організаційними питаннями.

 

«Клієнти» прибували до Одеси, звідки трансфером вирушали до Кишинева. Через кордон чоловіків переводили учасники групи, використовуючи свої службові повноваження. Вартість "послуги" становила 5 тисяч доларів США.

 

 

Організатора схеми було затримано під час отримання оплати від чергового "замовника".

 

За попередньою інформацією, зловмисники займались таким "бізнесом" з травня 2022 року.

 

Поліцейському повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 9 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

 

Готуються повідомлення про підозри іншим учасникам схеми та встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

 

Як повідомляла УМ, працівники  ДБР спільно з оперативниками СБУ затримали заступника начальника одного з управлінь Міноборони України під час отримання ним хабаря у сумі 9 тис. доларів США.

 

Таким був «тариф» посадовця для бажаючих отримати «липовий» висновок військово-лікарняної комісії про непридатність до військової служби. Завдяки цьому ухилянтів знімали з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.