Україно-польські набої: 125-мм снаряди вироблятимуться спільно

12:55, 06.04.2023
Україно-польські набої: 125-мм снаряди вироблятимуться спільно

Так боєприпаси для 125-мм танкових гармат спільно виготовлятимуть українські та польські зброярі..

Одне з підприємств Концерну ДК «Укроборонпром» та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125 мм. Це відбулося у рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Республіки Польща.

 

Як інформує УМ, про це 6 квітня повідомила пресслужба концерну в Телеграмі.

 

«Передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат.

 

Беручи до уваги високі ризики російських ракетних ударів по підприємству Укроборонпрому, розглядаються винятково польські міста для створення нового виробництва», - йдеться в повідомленні.

 

У ДК уточнили, що над виробництвом снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідом, а Польща – відповідні потужності.

 

Нагадаємо, що Укроборонпром уже розпочав виробляти 125-мм боєприпаси для танкової гармати спільно з однією з країн Північноатлантичного альянсу. Таким чином, концерн вироблятиме снаряди для танків одразу з двома країнами - членами НАТО.

 

Як повідомляла УМ, США укладають контракти на артилерійські снаряди для України на 522 млн доларів.