«Леопарди» приїдуть не всі: Німеччина повідомила, що Україна отримає менше танків

10:02, 16.02.2023
«Леопарди» приїдуть не всі: Німеччина повідомила, що Україна отримає менше танків

У Німеччині говорять, що союзники не зможуть зібрати обіцяної кількості танків «Leopard»

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив, що Україна отримає від союзників менше танків Leopard 2, ніж було обіцяно, оскільки частина мають занадто поганий технічний стан

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.

 

Країнам Заходу буде складно зібрати два дивізіони танків Leopard 2 для України, як було обіцяно раніше. Однак союзники щосили намагаються зробити так, щоб це було виконано. 

 

За словами Бориса Пісторіуса, ФРН та Португалія — єдині дві країни, які взяли на себе зобов'язання відправити версію A6 Leopard 2. Берлін пообіцяв 14 таких одиниць, ще три передасть Португалія.

 

«Ми не досягнемо розміру батальйону»,— сказав міністр.

 

Пісторіус зазначив, що Польща зібрала майже 30 одиниць старішої версії A4 Leopard 2, що майже достатньо для стандартного українського батальйону чисельністю 31 особа.

 

Проте більшість з цих танків перебувають у поганому стані й потребують ремонту перед тим, як почати їх використовувати на полі бою. Крім того, ця техніка надійде до України лише наприкінці квітня.

 

Наприкінці минулого місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина та її союзники швидко сформують два батальйони бойових танків для України, а США пообіцяли надіслати 31 одиницю танків M1 Abrams.

 

Нагадаємо, що країни НАТО планують передати Україні таку кількість танків, аби сформувати кілька танкових бригад ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц має надію, що Україна отримає 80 танків Leopard 2 до кінця березня, однак він наголошує, що це буде нелегко.