Уряд утворив Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України

14:07, 14.01.2023
Уряд утворив Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Очільник уряду анонсував створення нового Держагенства. (Фото: сайт Урядовий портал)

На базі Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг уряд створив нову структуру — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

 

Як інформує УМ, про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомили в Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

«Це дозволить оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проектів», — зауважив очільник Уряду.

 

Прем’єр-міністр наголосив, що відбудова України стане об’єднавчою ідеєю для Європи, а реалізація Плану великого відновлення України — важливою частиною співпраці з Європейським Союзом.

 

«Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відбудову цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати в 6 разів більше коштів, аби уже в 2023-му відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців», — зазначив Денис Шмигаль.

 

Напередодні Прем’єр-міністр з урядовою командою в Ірпені дав старт напрямку «Відбудова України» в межах платформи United24, розробленої за ініціативи Президента України. За рахунок коштів донорів будуть відновлені перші 18 багатоквартирних будинків, які були пошкоджені під час російської окупації частини Київщини.

 

Як повідомляла УМ, Шмигаль анонсував відбудову житла на Київщині завдяки UNITED24.