Під час обстрілу окупантами околиці Світлодарська поранено місцевого мешканця

14:48, 31.01.2022
Під час обстрілу окупантами околиці Світлодарська поранено місцевого мешканця

Від обстрілів російських окупантів дуже часто потерпають і мирні жителі у прифронтових районах на сході України

У Донецькій області російсько-окупаційні війська обстріляли околиці Світлодарська. Через обстріл бойовиками поранено місцевого жителя.

 

Як інформує УМ, про це 31 січня повідомив пресцентр ООС.

 

Так, 31 січня, близько 11:30, збройні формування Російської Федерації з напрямку тимчасово окупованого селища Лозове відкрили вогонь зі стрілецької зброї у бік Світлодарська, випустивши пʼять черг з автоматичної зброї.

 

Внаслідок ворожого обстрілу вогнепальне кульове наскрізне поранення м’яких тканин правого стегна отримав мешканець міста Світлодарськ 1953 року народження. На момент інцидент чоловік рибалив в районі Вуглегірського водосховища.

 

Силами медичного підрозділу однієї з механізованих бригад ЗСУ потерпілого доправили до Світлодарської міської лікарні.

 

22 грудня 2021 року українська делегація в ТКГ повідомила, що домовилася про поновлення режиму повного припинення вогню на Донбасі. Тоді майже добу не було обстрілів, але вже до кінця дня бойовики порушили перемирʼя.

 

Наразі поблизу кордонів України перебуває 100-тисячне угруповання військ РФ і воно продовжує посилюватися. Росія перекидає танки, бронетехніку, авіацію і ракетні комплекси, зокрема «Іскандери». Частину техніки розмістили дуже близько до кордону.

 

Крім цього, Росія і Білорусь запланували біля кордонів України та ЄС військові навчання, які відбудуться з 10 до 20 лютого. Командування ООС вважає, що Росія може напасти 20 лютого — після закінчення Олімпіади в Пекіні та військових навчань у Білорусі.

 

Як повідомляла УМ, захисник України отримав поранення під час ворожого обстрілу з гранатометів в районі Станиці Луганської у неділю.