Молдова попередила РФ про намір вступу до ЄС

11:05, 16.12.2021
Молдова попередила РФ про намір вступу до ЄС

Президент Мая Санду рішуче настроєна на вступ Молдови до ЄС. (Фото: Dumitru Doru Подробнее на РБК: https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5fd231f59a7947cfddd61ff6)

Президент Мая Санду попередила Росію, що Молдова прагнутиме вступу до Європейського Союзу.

 

Як інформує УМ, про це вона сказала в інтерв'ю Reuters.

 

«Молдова хоче одного дня стати членом ЄС. Ми хотіли б потрапити туди раніше, ніж пізніше», - сказала Санду, яка уникала чітких згадок про орієнтацію країни з моменту приходу до влади наприкінці 2020 року з огляду на залежність Молдови від російського газу.

 

На питання, чи дозволить Росія Молдові приєднатися до Європейського Союзу, Санду сказала, що вона попередила російську владу, що модель ЄС є моделлю для її країни.

 

«Ми наполягатимемо на тому, що це наш вибір – приєднатися до ЄС, і ми б хотіли, щоб інші країни поважали цей вибір», - додала вона.

 

Нагадаємо, що держави "асоційованого тріо" у рамках "Східного партнерства" – Україна, Молдова та Грузія – уперше домовилися про співпрацю на шляху до членства в ЄС.

 

Як повідомляла УМ, колишня очільниця уряду Молдови та лідерка проєвропейської партії "Дія та солідарність" Майя Санду перемогла чинного президента Ігоря Додона у другому турі президентських виборів Молдови.