Загибель на Луганщині розвідниці Тетяни Алхімової розслідує прокуратура

16:24, 10.11.2021
Загибель на Луганщині розвідниці Тетяни Алхімової розслідує прокуратура

Молода розвідниця загинула на передовій від кульового поранення - що трапилося - досі не відомо.

Факт загибелі в Луганській області 24-річної військової Тетяни Алхімової розслідує спеціалізована прокуратура Об’єднаних сил.

 

Як інформує УМ, про це 10 листопада повідомила Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил у Фейсбуці.

 

Інформація про загибель надійшла до Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил 6 листопада.

 

«Отримано інформацію з однієї з військових частин, яка дислокована на Луганщині, про загибель військовослужбовця цієї ж військової частини, 1997 р.н., уродженки м. Таврійськ Херсонської області. На місце події невідкладно виїхав керівник Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил, слідчо-оперативна група Щастинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, представники військової служби правопорядку», - ідеться в повідомленні.

 

За попередніми даними, молодший сержант, командир відділення, перебуваючи на військовій службі, самостійно здійснила постріл із ввіреної їй штатної зброї, завдавши собі тілесні ушкодження. Від отриманої травми постраждала загинула на місці.

 

Олешківська територіальна громада повідомила у Фейсбуці, що 6 листопада під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині дівчина отримала кульове поранення несумісне з життям.

 

За фактом загибелі військовослужбовиці Луганська спеціалізованая прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

Розглядаються також інші версії, зокрема - доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

 

Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.

 

Як повідомляла УМ, молодший сержант розвідувальної роти 57 ОМБр Тетяна Алхімова загинула в районі ООС за невідомих обставин  ще 6 листопада.