Захисник України загинув під час обстрілів, двоє поранених

18:53, 07.11.2021
Захисник України загинув під час обстрілів, двоє поранених

Українські вояки відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли. (Фото ООС)

Російські окупанти обстріляли вісім разів позиції ЗСУ в районі ООС від початку доби у неділю, 7 листопада.

 

Під час ворожих обстрілів загинув один український військовий.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ООС у вечірньому зведенні.

 

«Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям, ще двоє зазнали поранень.

 

Воїнам надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я одного пораненого – середньої важкості, іншого – задовільний», - повідомили у штабі ООС.

 

Зазначається, що біля Павлополя ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

 

В районі населеного пункту Гнутове противник вів обстріл з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а також за допомогою безпілотного літального апарату здійснив скидання пострілів ВОГ-17.

 

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти задіяли безпілотник та скинули постріл ВОГ-17.

 

Позиції українських воїнів біля Новозванівки та Причепилівки потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм. В бік селища Луганське ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів. В напрямку Пісків обстріл вівся зі станкових протитанкових гранатометів.

 

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно типу “Орлан-10”, з перетином лінії зіткнення.

 

Українські вояки відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

 

Як повідомляла "УМ", міністр оборони Резніков вважає, що необхідно підвищувати обороноздатність та стійкість країни, якщо «ми хочемо повернути Крим і окуповані території Донеччини та Луганщини».