На Донбасі поранено українського військового

09:07, 04.11.2021
На Донбасі поранено українського військового

На фронті знову поранено українського захисника. (Фото: ООС)

Внаслідок обстрілів з боку російських найманців 3 листопада на Донбасі поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил. За добу окупанти шість разів порушували «тишу», використовуючи зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомила пресслужба ООС у Фейсбуці.

 

Поблизу населеного пункту Лобачеве противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Південного — двічі обстріляв позиції наших захисників, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та міномети калібру 120 мм.

 

Біля Новоолександрівки найманці здійснили обстріл з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також з великокаліберних кулеметів, а поблизу Золотого-3 — з мінометів калібру 82 мм.

 

У районі Новозванівки російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

 

Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, його госпіталізували — стан задовільний.

 

На збройні провокації противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили його припинити вогневу активність.

 

Упродовж жовтня Росія завезла на окупований Донбас нову партію озброєння, боєприпасів і пального, збільшивши боєздатність окупаційних військ. За даними українських спецслужб, до Донецька та Луганська повернулися 10 одиниць відремонтованих у Росії бойових машин піхоти та бронетранспортерів.

 

28 вересня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний директивою дозволив військовим у зоні бойових дій на Донбасі відкривати вогонь у відповідь по російських бойовиках без узгодження з вищим керівництвом. Командири на місці можуть самі ухвалювати рішення — залежно від ситуації.

 

Як повідомляла УМ, збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних сил України: лише упродовж останніх чотирьох днів жовтня поранення на «передку» отримали чотири українські воїни.