Соратниця Навального Любов Соболь вилетіла з Росії до Туреччини

08:23, 09.08.2021
Соратниця Навального Любов Соболь вилетіла з Росії до Туреччини

Любов Соболь залишила "немиту Росію". (Фото з ФБ-сторінки Любові Соболь)

Керівниця юридичної служби створеного Олексієм Навальним російського недержавного "Фонду боротьби з корупцією" (ФБК) Любов Соболь вилетіла з Росії до Туреччини у неділю, 8 серпня 2021 року.

 

Через переслідування вона не узгоджувала свої дії з владою. Можливо, звідти вона перебереться в якусь третю країну.

 

 Про це передає Україна молода із посиланням на російські ЗМІ в ніч на понеділок.

 

Так, джерела ТАСС у правоохоронних органах заявили, що "Любов Соболь полетіла з Росії. За деякими даними, вона вилетіла до Стамбулу. Можливо, звідти вона перебереться в якусь третю країну".

 

Пані Соболь безперешкодно залишила територію РФ, оскільки її вирок не набув законної сили.

 

"З одного боку, її вирок був оголошений, і запобіжний захід з неї у вигляді заборони певних дій було знято. З іншого, вирок законної сили не набув, а значить, вона нічим в момент вильоту з РФ не була обмежена", - зазначають російські джерела.

 

Тоді як Інтерфакс пише, що Соболь була двічі засуджена, однак жоден з вироків не передбачав відбуття покарання в колонії.

 

"Тепер, коли вона порушила чинні обмеження, уповноважений орган може попросити суд замінити їй покарання на колонію", - додав співрозмовник агентства.

 

Раніше Преображенський суд Москви засудив колишнього юриста ФБК Любов Соболь до 1,5 року обмеження волі, визнавши її винною в «порушенні санітарних норм під час несанкціонованої акції» в січні цього року.