Арестович назвав Стерненка і Антоненка політв'язнями

11:20, 26.03.2021
Арестович назвав Стерненка і Антоненка політв'язнями

Арестович визнав, що в Україні є політичні в'язні і їхню кількість не можна збільшувати

Спікер української делегації в ТКГ і радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака Олексій Арестович визнав, що в Україні є політичні в'язні і їхню кількість не можна збільшувати. На таку заяву вже відреагували у Сергія Стерненка, про якого зокрема йшлося.

 

Як інформує УМ, про це він заявив в ефірі програми "Право на владу" Олексій Арестович.

 

Радник Єрмака заявив, що Україні не можна збільшувати кількість ув'язнених із політичних мотивів, таких як Сергій Стерненко та Андрій Антоненко.

 

"Ми шукаємо вихід, і вихід полягає в тому, що не можна збільшувати кількість людей, ув’язнених за політичними причинами або з політичними мотивуваннями. Вистачить Ріффа і вистачить Стерненка… Дугарь, Юлії Кузьменко",  – заявив радник керівника Офісу Президента.

 

Втім він додав: перетворювати мирні акції протесту на погром адмінбудівель – неприйнятно, відтак влада реагує насильством на насильство. Але якщо надалі Україна так чинитиме, то перетвориться на Росію, за словами Арестовича.

 

Невдовзі у телеграм-каналі Сергія Стерненка відреагували на таку заяву радника керівника ОП. Там зазначили: не можуть погодитися зі словами Арестовича. Адже кількість політичних в'язнів не те, щоб не можна збільшувати, а взагалі допускати виникнення.

 

"Шановний Володимир Зеленський, ми змушені не погодитись із Арестовичем, бо вважаємо, що жодна людина не повинна переслідуватися з політичних міркувань", - відреагували у Стерненка.

 

Там нагадали: 25 березня закінчився термін подачі апеляції на вирок Сергію Стерненку. З цього приводу звернулися до Зеленського: "У ваших інтересах зробити все можливе, щоб цей процес був прозорим та неупередженим, і щоб ніхто, включаючи російську агентуру, не чинив тиск на суддів".

 

Як повідомляла УМ, 23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.

 

Співака Андрія Антоненка на псевдонім Riffmaster) підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Він вже понад рік перебуває у київському СІЗО, через що отримав суттєві проблеми зі здоров'ям. Антоненко стверджує, що до вбивства журналіста не причетний і відкидає будь-які звинувачення.