У Черкасах розмальовують білборди Тимошенко, Гриценка, Вілкула та Богомолець (фото)

20:32, 22.01.2019
У Черкасах розмальовують білборди Тимошенко, Гриценка, Вілкула та Богомолець (фото)

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство" (фото: oporaua.org)

У Черкасах продовжується систематичне псування політичної реклами.
 
Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".
 
Зокрема, невідомі закидали фарбою білборди кандидатів в президенти Анатолія Гриценка та Ольги Богомолець, потенційних кандидатів Юлії Тимошенко й Олександра Вілкула, а також борди із символікою партій "Наш край" та "Опозиційна платформа - За життя".
 
За фактом пошкодження бордів із зображенням Гриценка черкаська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство".
 
 
Зазначимо, що білборди Гриценка були пошкоджені ще до моменту реєстрації його кандидатом. На сторінці "Громадянська позиція - Черкаська область" у Фейсбуці було повідомлено, що партія звернулася до правоохоронних органів щодо пошкодження невідомими особами трьох бордів з інформаційними плакатами Анатолія Гриценка.
 
"Вказані дії свідчать про систематичне цілеспрямоване вчинення дій, які грубо порушують громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, що є злочином, передбаченим ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)", - йдеться у заяві, що прикріплена до посту.
 
 
Представники громадянської мережі "ОПОРА" відправили інформаційний запит в Головне управління національної поліції в Черкаській області з проханням повідомити, чи є зареєстровані факти звернення від політичних партій щодо псування зовнішньої реклами.
 
У відповіді поліція повідомила, що з початку року на території Черкаської області зареєстровано один факт звернення від політичної партії щодо псування рекламного щита з інформаційним плакатом. Про яку саме партію йдеться, у відповіді не зазначається.
 
 
Водночас, як вказується у відповіді на запит від голови Черкаської міської організації "Громадянської позиції" Руслана Зорі, за фактами пошкодження білбордів з інформаційними плакатами Гриценка відкрито кримінальне провадження. Поліція розслідує його як хуліганство. Відповідна інформація опублікована на "Фейсбук"-сторінці організації 19 січня.
 
Також в Черкасах спостерігачами "ОПОРИ" зафіксовані пошкоджені фарбою білборди потенційної кандидатки в президенти України Юлії Тимошенко, білборд, сіті-лайт потенційного кандидата Олександра Вілкула та білборд зареєстрованої кандидатки в президенти Ольги Богомолець.
 
 
Окрім того, невідомі пошкодили сіті-лайти із символікою партії "Наш край" та білборд із політичною рекламою від партії "Опозиційна платформа - За життя".
 
"У  Черкасах пошкодження фарбою білбордів і сіті-лайтів із політичною рекламою носить систематичний і масовий характер. Такі хуліганські дії розпочалися разом зі стартом дочасної агітаційної кампанії. Зі збільшенням кількості зовнішньої політичної реклами відповідно такі дії набирають більшого розмаху", - коментує координатор спостереження Громадянської мережі "ОПОРА" за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко.