За наругу над розп’яттям Ісуса Христа в Умані затримали і судять двох громадян США

12:21, 22.01.2019
За наругу над розп’яттям Ісуса Христа в Умані затримали і судять двох громадян США

Обом жителям Нью-Йорка загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років (фото: hromadske-uman.info)

В міськрайонному суді в Умані 21 січня розпочався суд над двома громадянами США, які на Водохреще пошкодили розп’яття Ісуса Христа по вулиці Визволителів, на березі річки Кам’янка. 
 
Завдяки тому, що їх зафіксувала камера відео спостереження, хуліганів знайшли і затримали.
 
Як повідомляє місцева прокуратура, досудовим розслідуванням встановлено, що 19-річний та 20-річний громадяни США - Йохан Ерсон та Яхін Еллі з Нью-Йорка в суботу, 19 січня, "перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, умисно, цілеспрямовано та з хуліганських спонукань" прийшли на берег і зруйнували православну скульптуру Ісуса Христа, а потім втекли.
 
Після затримання обом хуліганам Уманською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб".
 
Того ж дня до Уманського міськрайонного суду направлено клопотання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.
 
Обом жителям Нью-Йорка загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
 
Нагадаємо, на Водохреще у місті Умань невідомі пошкодили гіпсове розп’яття Ісуса Христа, встановлене на дерев’яному хресті.