Загиблого на фронті Андрія Широкова з позивним «Сім’янин» пом’янули в Дніпрі

13:21, 19.12.2018
Загиблого на фронті Андрія Широкова з позивним «Сім’янин» пом’янули в Дніпрі

Андрій Широков "Сім’янин" загинув на Світлодарській дузі

18 грудня минає два роки як немає з нами героїчного захисника України – 48-річного добровольця з Дніпра Андрія Вікторовича Широкова, якого побратими називали Сім’янином. Він, батько 5 дітей, пішов захищати Батьківщину і загинув 18 грудня 2016 року у жорстокому бою з російськими найманцями в районі міста Світлодарськ Бахмутського району Донецької області.

«Широков Андрій - коханий, батько 5 дітей, Воїн Світла. Ти назавжди зі мною. В нашому коханні, в наших дітях.. В твоїх очах, які оберігають нас з неба. На 40 день твоя Душа полетіла у Вирій, але я побачила , як ти озирнувся і поглянув мені в очі, ніби сказав:" Я буду вас оберігати!". І ти - зі мною...», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці його дружина Ганна Гарус і виставила фото родини Сім’янина та картини, яку намалювала, як оберіг від коханого.

Згадує у соціальних мережах Андрія Широкова й правозахиниця з Дніпра Христина Головачова.

За її словами, кожна з родин, які втратили своїх рідних, коханих та близьких має свої спогади того найстрашнішого дня в своєму житті. Тож 18 грудня, як і всі передноворічні та різдвяні свята, назавжди залишаться з присмаком болю та відчаю.

«Це частина життя наших дітей, яка назавжди відрізнила їх від однолітків, бо вони стали частиною історії України. В один день вони стали іншими...», – наголошує Христина.

Вона каже, Андрій Широков віддав своє життя за майбутнє наше і ваше, щоб воно у нас було. Завдяки таким як він, ми сьогодні маємо шанс збудувати Україну. Не підняти її з колін, вона ніколи там не стояла, а саме збудувати.

«Не втратимо шанс, бо інакше - майбутні наші покоління нам не пробачать. Дякую всім, хто ці два роки підтримує родину Сім'янина», – закликає Христина Головачова, вшановуючи героя-захисника Андрія Широкова.

Нагадаємо, що Андрій Вікторович Широков народився 12 квітня 1970 року на Донеччині у місті Димитров. Потім родина перебралася до Дніпропетровська. Тут Андрій вчився і працював.

Як повідомляє «Цензор. НЕТ», з початком агресії на сході України Андрій Широков звернувся в Новокадацький військкомат Дніпра з намірами йти захищати нашу державу. Але його не взяли, оскільки не знайшли в базі даних, де він проходив військову службу і яку спеціальність і звання має (за часів СРСР Андрій Широков проходив строкову службу в Німеччині, підрозділ - розвідка). Потім, Андрій звернувся в "Дніпро-1". Але також отримав відмову.

Після цього він вирішив вступити до лав ДУК "Правий Сектор". Пройшов підготовку на базі "Десна". Отримав псевдо - Сім'янин, оскільки мав на той час сім'ю і 5 дітей.

Під час підготовки Сім'янин зарекомендував себе як наполегливий, уважний, фізично сильний, спокійний, урівноважений і вмотивований боєць.

Після закінчення військової підготовки Андрій був направлений в село Піски і в складі 1-ї окремої штурмової роти 5-го батальйону ДУК ПС зайшов в Донецький аеропорт в жовтні 2014 року, під командуванням Подолянина.

Вдруге в Донецький аеропорт Андрій Широков зайшов в листопаді 2014 року, був поранений, тому на початку зими 2014- го повернувся додому на лікування. Навесні 2015 року він знову повернувся до побратимів

Влітку 2015-го Широков був поранений вдруге. Група вийшла на огляд позицій і натрапила на міну. Вертольотом Широков був доставлений в лікарню імені Мечникова в місто Дніпро. Але, не дочекавшись повного одужання, повернувся до побратимів на позиції в шахту "Бутівка".

Влітку 2016- го частина 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС "Вовки" Подолянина увійшла до складу 54-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Все літо і осінь вони облаштовували позиції на "нулівці" на Світлодарськ дузі.

А 18 грудня 2016 року під час виконання поставленого бойового завдання в жорстокому бою з російськими найманцями в районі міста Світлодарськ Бахмутського району Донецької області (Світлодарська дуга) Сім'янин загинув.

Він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня

Світла пам’ять Герою!