Держрегуляторна служба не погодила постанову Кабміну про підняття ціни на газ до 12,31 грн

15:38, 28.10.2018
Держрегуляторна служба не погодила постанову Кабміну про підняття ціни на газ до 12,31 грн

Наразі методика розрахунків цвни на газ не затверджена

Державна регуляторна служба не погодила проект постанови, згідно з яким ціни на газ для населення повинні зрости у три етапи і досягнути близько 12,31 грн за метр кубічний до січня 2020 року.

Про це повідомляє Економічна правда.

Вказаний проект постанови Регуляторна служба отримала 18 жовтня, а вже наступного дня він був ухвалений на засіданні Кабінету міністрів.

Як наголошується, проект з такою ж назвою вже розглядався службою та був погоджений 10 жовтня. Втім, за результатами повторного розгляду виявилося, що запропонований проект відрізняється від погодженого напередодні.

"В поданих на погодження документах відсутній аналіз регуляторного впливу, який справлятиме регуляторний акт на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, а також обґрунтування відповідності проекту принципам регуляторної політики", - йдеться у документі.

Крім того, зазначається, що вказана редакція документу не відповідає досягнутим раніше збалансованим домовленостям між учасниками ринку природного газу.

Підсумовуючи, у службі заявили, що розробники постанови не дотрималися принципів державної регуляторної політики, визначених законом.

Нагадаємо, на сайті Кабінету міністрів опублікована постанова про поетапне підняття тарифів на газ.