Гройсман порадив голові Укрпошти зекономити на зарплаті, щоб зберегти доставку пенсій

10:16, 27.10.2018
Гройсман порадив голові Укрпошти зекономити на зарплаті, щоб зберегти доставку пенсій

Укрпошта: на зміну логотипу на відділеннях вистачило, а на доставку пенсій - ні

Прем’єр Володимир Гройсман розкритикував рішення про закриття відділень Укрпошти, що призведе до припинення доставки і виплат пенсій, а також порадив Ігорю Смілянському спочатку зекономити на високій зарплаті, а не на людях - заручниках ситуації.

Про це йдеться у повідомленні на урядовому порталі.

"Призначений на конкурсній основі менеджмент (Укрпошти - ред.) має вирішувати проблеми компанії, а не брати людей у заручники своїх управлінських рішень" - сказав прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман розкритикував плани Укрпошти з економії.

"Економити хай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент Укрпошти не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їхня незмінна позиція, я б радив їм всім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу", - заявив очільник уряду.

Прем’єр-міністр нагадав, що нещодавно в Укрпошті було призначено незалежну наглядову раду і уряд планує звернутися до неї з проханням дати оцінку ситуації, що склалася.

Він наголосив, що менеджмент Укрпошти наймали, щоб він вирішував існуючі проблеми, а не створював нові. При цьому Володимир Гройсман не назвав джерела для покриття збитків на доставку пенсій держкомпанією.

Як повідомляла "УМ", голова Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що компанія має намір закрити близько 7 тисяч поштових відділень. Він заявив, що доставка пенсій є збитковою для Укрпошти.

Нагадаємо, в уряді Володимира Гройсмана ймовірно запланували підняти ціни на газ до понад 12 гривень за кубічний метр до 1 січня 2020 року.