Олександр Хуг назвав непорозумінням сприйняття його слів про відсутність російських військ на Донбасі

17:56, 26.10.2018
Олександр Хуг назвав непорозумінням сприйняття його слів про відсутність російських військ на Донбасі

Олександр Хуг був змушений роз’яснювати свою скандальну заяву (Фото: OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook)

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг назвав непорозумінням те, як були сприйняті його слова щодо відсутності російських військ на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо свобода.

Олександр Хуг зазначив, що місія взагалі не робить висновків на основі зібраних нею фактів, а лише фіксує пересування техніки, людей та завдані бойовими діями руйнування.

«Виникло непорозуміння, яке згодом було уточнене, і вже була видана нова версія цієї статті. В принципі, я не можу говорити про наявність або відсутність будь-яких доказів, оскільки місії ОБСЄ в Україні доручено завдання встановлювати та звітувати про факти. Ми не робимо жодних висновків на основі цих фактів, а також не надаємо доказів. Факти викладені в наших звітах говорять самі за себе, особливо ті, про які було згадано в моєму інтерв'ю журналу Foreign Policy», – сказав Олександр Хуг.

«Важливо зрозуміти, що ми є спостережною місією. Ми не займаємося розслідуваннями», – додав він.

Нагадаємо, навколо слів Олександра Хуга про те, що що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України, розгорівся скандал.

Пристрасті спалахнули навколо слів про те, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Росії, але «таку форму можна купити будь-де», які ледве не дублювали заяви президента Росії Володимира Путіна щодо непричетності російських військ до захоплення Криму.