Шулявський міст у Києві почнуть зносити на початку листопада

17:44, 08.10.2018
Шулявський шляхопровід у Києві почнуть демонтувати на початку листопада.
 
Про це "Українській правді" повідомив директор КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Максим Калінін.
 
"У перші тижні листопада ми розпочнемо роботи з демонтажу", - сказав він.
 
Він додав, що такі роботи триватимуть кілька місяців.
 
"Роботи по демонтажу не можуть відбутися за день-два. Це певний процес він буде тривати упродовж 3-3,5 місяців. Але на активну стадію, коли вже будемо демонтувати самі бетонні конструкції, ми орієнтовно вийдемо в середні грудня", - сказав Калінін.
 
Він додав, що наразі тривають роботи з перекладання інженерних мереж на з’їздах і заїздах.
 
"До початку демонтажу ми їх заасфальтуємо, організуємо дорожній рух, ввімкнемо три світлофорні об’єкти і після цього будемо приступати до демонтажних робіт", - сказав директор КП.
 
За його словами, рух під час демонтажу не перекриватимуть.
 
"Обмежувати рух на вихідних, можливо, будемо, але проспект Перемоги ми не перекриватимемо однозначно", - запевнив Калінін.
 
За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Сергія Симонова, рух авто організують з вулиці Вадима Гетьмана на Довженка через проспект Перемоги.
 
"Рух пустимо з Гетьмана на Довженка через проспект Перемоги за допомогою встановлення там світлофорів. Світлофори будуть пропускати потоки по проспекту Перемоги, потім будуть вмикатися на червоне світло, і будемо запускати потоки з Гетьмана на Довженка", - пояснив Симонов.
 
Калінін відзначив, що наразі виконано близько 5% робіт, усе йде відповідно до графіка.
 
"На сьогодні орієнтовно виконано робіт на 5%. Метал для металоконструкцій нової естакади ми замовимо у жовтні, демонтаж основний буде у грудні-січні, а на монтажні роботи нових металоконструкцій орієнтовно будемо виходити десь у березні квітні", - сказав директор КП.
 
Він додав, що роботи фінансуються, тому виконуються і виконуватимуться без затримок.
 
"Роботи фінансують. Кошти передбачені частково в цьому році, щоб ми могли виплатити аванси, профінансувати роботи на січень, частково будуть виділені в наступному році. Простою в роботі не буде, робота буде виконуватися постійно і в грудні, і в січні, і в лютому. Ми орієнтуємося виконати всі роботи до Дня Незалежності 2019 року", - підсумував Калінін.
 
Як повідомляла "УМ", ремонт Шулявського мосту стартував, але проведення тендеру ознаменувалося скандалом.