Українські військові взяли під контроль Золоте-5

12:04, 22.09.2018
Українські військові взяли під контроль Золоте-5

Український прапор замайорів над новими позиціями наших військових у Золотому

Сили ООС взяли під контроль північно-західну околицю селища Золоте на Луганщині, яка донедавна вважалася «сірою зоною», з якої окупаційні війська вели обстріл позицій українських військових.


Про це повідомив народний депутат та координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Особовий склад роти глибинної розвідки зі складу резерву Об'єднаних сил розширив зону відповідальності ОС і зайняв нові позиції, узявши під свій контроль північно-західну околицю населеного пункту Золоте-5... Було поліпшено тактичне становище, утворено нові елементи бойового порядку, що надалі сприяє обладнанню повноцінної смуги забезпечення на цій ділянці місцевості", – написав він.

Дмитро Тимчук додав, що операція щодо взяття під контроль Золотого-5 проходила 19 вересня "для припинення провокаційних обстрілів, збереження життя і здоров'я особового складу ОС і цивільного населення населеного пункту Золоте-4".

Опосередковано інформацію про розширення зони контролю повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

"Військові частини Об’єднаних сил з метою убезпечення мирного населення від підступних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ здійснюють заходи щодо створення та укріплення зон безпеки навколо населених пунктів, які знаходяться на підконтрольній Уряду України території. ...

Днями ворога було позбавлено можливості безкарно обстрілювати наші позиції в районі населеного пункту Золоте-4", - зазначено у повідомленні від 22 вересня.

Нагадаємо, Золоте-4 на Луганщині українські військові взяли під контроль близько 3 місяців тому.

Як пояснював волонтер Роман Донік, селище Золоте складається із 5 частин. Місцеві називають їх Карбоніт, Родіна, Стахановець, Партизанське и Марьївка.

У повідомленні про взятят під контроль Золотого-5 Дмитро Тимчук додає, що місцеві жителі привітали українських військових словами "Слава Україні!" та "Героям слава!".

Нагадамо, поблизу Золотого російсько-окупаційні війська 18 сепня влучили протитанковою керованою ракетою у транспорт українських військових. Внаслідок цього загинув Василь Крищук із 14-ї бригади.